Kiinteistönvälitys auttaa kiinteistökaupoissa

Viimeisimmät julkaisut
tag

Kiinteistönvälitys auttaa kiinteistökaupoissa

19 December 2022
 Kategoriat: , Blog


Oman asunnon ostaminen ja myyminen ovat isoja päätöksiä. Asuntokauppoja tehdessä kannattaakin tehdä taustatyö hyvin ja käyttää apuna alan asiantuntijaa. Kiinteistönvälitys sujuvoittaa ja helpottaa asuntokaupoissa ja kiinteistönvälittäjän tehtävänä on valvoa sekä ostajan että myyjän etua kaupoissa. Tällä kertaa aiheena blogissa on kiinteistönvälitys. Jos olet ostamassa ensimmäistä asuntoasi, kannattaa lukea tämänkertaisesta kirjoituksestamme vinkit ensiasunnon ostamiseen.

Mitä kannattaa tehdä ennen ensimmäisen asunnon ostamista

Ensimmäisen asunnon ostaminen on suurimmalle osalle suuri taloudellinen investointi. Omalla budjetilla on suuri merkitys sen kannalta, minkälaiseen asuntoon ja miltä alueelta sen voi hankkia. Oma taloudellinen tilanne vaikuttaa siihen, onko mahdollista ostaa asumistarpeita vastaava asunto, minkä kokoinen laina sitä varten täytyy mahdollisesti ottaa ja minkälaiseen asuntoon on varaa. Asuntomarkkinoiden tutkiminen kannattaa, kuten myös kiinteistönvälittäjien sivujen selaaminen. Taustatyötä tekemällä saa hyvän kuvan asuntojen hintatasosta ja tarkempia tietoja saa ottamalla yhteyttä kiinteistövälittäjään. Lainapäätöksen voi myös hankkia pankista jo ennen asunnon löytymistä, etsinnän alkuvaiheessa. Lainalupauksen avulla voi tehdä tarjouksen nopeasti, jos kohdalle osuu unelmien asunto ja saada ehkäpä myös etumatkaa muihin ehdokkaisiin nähden.

Kiinteistönvälitys auttaa sopivan asunnon löytymiseen

Monet selaavat myytäviä asuntoja netissä ja erilaisille sivustoille kannattaakin laittaa omia toiveita vastaavia hakuvahteja. Kun sivustolle tulee myyntiin kohde, joka vastaa omia hakuasetuksia, saa siitä tiedon sähköpostiin. Hakuvahdit ovat yleensä helppokäyttöisiä ja maksuttomia. Kannattaa myös ottaa yhteyttä kiinteistönvälitykseen, koska kaikista heille myyntiin tulevista asunnoista ei välttämättä julkaista ilmoitusta ollenkaan. Kun kiinteistövälittäjä tietää toiveet etsittävän asunnon suhteen, voi hän ottaa yhteyttä, kun toiveita vastaava asunto tulee myyntiin.

Kun sopiva asunto löytyy, kannattaa selvittää sen kunto ja tarkistaa kiinteistön asiakirjat

Kun itseä miellyttävä asunto löytyy, kannattaa vielä selvittää muutama tärkeä asuntoa koskeva asia. Kannattaa selvittää, mitä remontteja asunnossa ja taloyhtiössä on tehty ja mitä remontteja on tulossa. Jos ei etukäteen tunne aluetta, jolla asunto sijaitsee, kannattaa ottaa selvää alueesta ja tutustua siihen alustavasti. Ennen ostotarjouksen tekemistä, kannattaa myös tutustua talon tai asunnon asiakirjoihin huolella. Usein kohteesta voi myös teettää kuntotarkastuksen, jonka avulla saa puolueetonta tietoa asunnon kunnosta. Vihdoin Kotona Lkv Oy hoitaa asuntokaupat ammattitaidolla.